Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Фб Христини Процак

Середа, 8 квітня 2020, 15:05

Садовий продовжує піаритись дитячим санаторієм на Коновальця

Андрій Садовий

Львівська міськрада закликає новостворену фірму не купляти в облради приміщення дитячого санаторію на вул. Коновальця, 114, 116.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Між Львівською міською радою та Львівською обласною радою тривають судові спори щодо приміщень санаторію на вул. Коновальця, 114, 116. Незважаючи на це, Львівська обласна рада 7 лютого провела аукціон.
 
ТОВ "Нордік-Буд", яке стало його переможцем, відмовилось від підписання договору купівлі-продажу, незважаючи на втрату застави в розмірі 1,14 млн. грн. Без врахування того, що Господарський суд м. Києва повторно відкрив провадження у цій справі, Львівська обласна рада проводить повторний аукціон, переможцем якого стає вже ТзОВ "Бізнес Галерея "Лев".
 
"Тому мерія наполягає на тому, що ці будівлі є власністю територіальної громади Львова, перебувають на балансі у виконавчих органів Львівської міської ради, тому в судовому порядку буде відстоювати це право. Та закликає ТзОВ "Бізнес Галерея "Лев" не підписувати договір щодо приміщень санаторію на вул. Коновальця, 114, 116" – йдеться у повідомленні.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Бізнес галерея "Лев", яке стало новим переможцем аукціону, створили лише 4 місяці тому і займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір статутного капіталу новоствореної фірми становить 1 млн грн.

А засновниками та кінцевими бенефіціарними власниками є Руслан Амбриз та Марта Калита. Зазначимо Руслану Амбриз також належить новостворена львівська фірма ТзОВ "Сорбона-А", яка лише 8 місяців займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. А розмір статутного капіталу становить 550 тисяч гривень.

Крім цього, 1 лютого 2019 року він був власником ТзОВ "Малгос", яке придбало на аукціоні приміщення Львівської міськради у будинку на вул. Варшавська, 1 за 297 тис грн, однак зараз власником фірми вказано Олега Карвацького.

Нагадаємо, 19 листопада 2019 року на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за реорганізацію КЗ ЛОР "Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій" на вул Коновальця, 116 шляхом приєднання його до КНП ЛОР "Львівська обласна дитяча клінічна лікарня "Охматдит", а звільнені приміщення планували виставити на продаж.  

Зазначимо, раніше Львівська міськрада подала позов до суду щодо визнання незаконним та скасування рішення Львівської обласної ради про оформлення права спільної власності обласної ради на низку комунальних приміщень у Львові, серед яких є й приміщення санаторію.

Вже 14 січня суд відмовив у задоволенні касаційної скарги Львівської обласної ради і залишив у силі рішення першої та апеляційної інстанцій щодо 7 об'єктів нерухомого майна, у яких розміщені медичні заклади.

Тоді Львівська міськрада закликала усіх учасників не брати участі в аукціоні з продажу дитячого санаторію на вул. Коновальця, однак Львівська облрада продала на аукціоні будівлі дитячого санаторію на вул. Коновальця батькові нового голови ЛОДА Максима Козицького, однак фірма відмовилася купляти будівлю дитячого санаторію на вул. Коновальця, тому облрада виставила його повторно на аукціон і продала новостворенній фірмі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.