Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

комунальники

Середа, 15 квітня 2020, 11:15

У Львові вимагають преміювати всіх двірників, а не лише працівників комунальних підприємств

комунальники

Двірники ОСББ, ЖБК та УК вимагають 5 тис грн премії, так як мешканці будинків також сплачують податки до бюджету міста.

14 квітня, на порталі е-петицій Ігор Кідик зареєстрував петицію з вимогою виділити двірникам ОСББ, ЖБК та УК премії у розмірі 5000 гривень.

За словами автора петиції, 13 квітня виконком Львівської міськради прийняв рішення виділити по 5 тисяч гривень для преміювання 1777 працівників житлово-комунального господарства, в більшості це двірники. Однак премії виплатять лише праціівникам комунальних підприємств Львова.

"Виділення бюджетних грошей без врахувань працівників житлово-комунального господарства, які працюють в ОСББ, ЖБК та управлінських компаніях є не коректним, та таким, що порушує їх права. До бюджету міста сплачують податки як мешканці ОСББ, ЖБК так і мешканці будинків під управлінням ЛКП" – йдеться у тексті петиції.

Автор петиції вимагає підготувати відповідне рішення для виділення рівнозначних сум грошей для ОСББ, ЖБК, УК з цільовою метою преміювання працівників (двірників, прибиральників), які виконують такі ж функції, як працівники ЛКП.

Наразі петиція набрала 203 голоси із 500 потрібних.

Нагадаємо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Додамо, ще 10 квітня під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради Андрій Садовий заявив, що у Львові працівники житлово-комунальної сфери, які проводять дезинфекцію вулиць, повинні отримати доплати до заробньої плати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.