Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

П'ятниця, 17 квітня 2020, 13:25

За три місяці більше 300 мешканців Львівщини захворіли на туберкульоз

аптека

За січень-березень у області зафіксували 318 хворих на туберкульоз, з них семеро дітей.

Про це йдеться у відповіді Львівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України на запит Варіантів.

За перший квартал цього року (січень-березень) у Львівській області зареєстрували 318 хворих на туберкульоз, що на 16,75% або 64 випадки менше, ніж у січні-березні 2019 року. Тоді захворіли 382 осіб.

Найбільше хворих виявили у Львові – 80, а також у таких районах: Дрогобицькому – 19, Самбірському – 16, Миколаївському – 15 і у Дрогобичі –15.

Семеро із цієї кількості хворих на туберкульоз – діти віком до 17 років, натомість у першому кварталі минулого року зафіксували 9 нових випадків. Захворіли двоє дітейу Дрогобицькому та по одній дитині у Бузькому, Жовківському, Кам'янка-Бузькому, Самбірському та Турківському районах.

Станом на сьогодні 1 027 мешканців Львівщини хворіють на туберкульоз, найбільше хворих виявили у Львові та на Самбірщині.

Також за січень-березень 2019 року у області померли 9213 людей, з них 76 від туберкульозу.

Зазначимо, ще 6 квітня Варіанти надіслали запит до департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА щодо надання інформації про кількість смертей у області, кількість хворих на туберкульоз, онкологічну патологію та кір, однак у Львівській ОДА наголосили, що вони не володіють цією інформацією.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.