Міжнародна компанія видобуватиме газ на Львівщині

Середа, 22 квітня 2020, 10:00

Нафтогаз залучив міжнародного інвестора Expert Petroleum для збільшення видобутку газу на виснажених родовищах у Львівськй області.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

Нафтогаз за результатами відкритого конкурсу залучив міжнародну компанію Expert Petroleum до збільшення видобутку вуглеводнів на родовищах АТ "Укргазвидобування" в Західній Україні.

Зокрема, компанія Expert Petroleum у перші 5 років співпраці зобов’язалася інвестувати близько 1 млрд грн в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури.

Як наголосили у Нафтогазі, партнерство з Expert Petroleum дозволить отримати додатково 300 млн куб.м газу на 13 малих родовищах у Західній Україні впродовж 5 років.

"Укладена угода передбачає найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні 5 років. Вони підуть на розвиток тих невеликих і виснажених родовищ, на які в Нафтогазу немає достатньо власних ресурсів в умовах значного падіння цін на енергоресурси", – зазначив виконавчий директор з трансформації Нафтогазу Отто Ватерландер.

За розрахунками компанії, інтенсифікація робіт, збільшення податків та інших бюджетних відрахувань партнерства дозволить акумулювати понад 4 млрд грн до ВВП України та Львівської області.

Зазначимо, контракт між Expert Petroleum та "Укргазвидобуванням" укладено на 15 років з можливістю подовження ще на 10 років. 

Expert Petroleum – це компанія із французькими власниками, яка входить до холдингової групи GMS, великої інвестиційної групи з активами по всьому світу. Наразі підприємство ефективно управляє видобутком на 25 виснажених родовищах, оперує 1200 свердловин та щоденно видобуває 8,5 тисяч барелів нафтового еквіваленту на день.

Мітки: газові родовища, інвестиції в Львівщину, Нафтогаз, новини львова, ПАТ "Укргазвидобування", Укргазвидобування