Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

буріння газових свердловин

Фб Корецького

Понеділок, 2 жовтня 2023, 12:54

Зіновій Козицький буритиме три нові свердловини на Стрийщині

буріння газових свердловин

Компанія Горизонти буритиме для Укрнафти три нові свердловини на Стрийщині.

Про це повідомив директор ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укртатнафта" Сергій Корецький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Компанії ТзОВ "Бурова компанія "Горизонти", що належить батькові начальника Львівської ОВА Максима Козицького Зіновію Козицькому, буритиме три свердловини на терторії Львівської області для ПАТ "Укрнафта".

"Укрнафта зводить свої нові свердловини як за допомогою власних бурових верстатів, так і залучаючи підрядників з відповідним досвідом. Зараз, зокрема, вже монтується буровий верстат наших партнерів ТОВ "БК "Горизонти", яких обрали за прозорою тендерною процедурою. Спочатку цим обладнанням буритимуть свердловину №32, потім – №34 на Верхньомасловецькому родовищі.

Мета №32 – розвідка покладів стрийських відкладів. Потім, залежно від геологічних результатів цієї свердловини, буритимуть №34, яка має пройти глибше, до менілітових покладів. Далі – зведення ще однієї свердловини, №33, теж до стрийських відкладів, але для цього вже використовуватимуть інший буровий верстат", – написав  Сергій Корецький.

Він також додав, що дві власні бурові верстати Укрнафти працюють над новими свердловинами на сході та заході, а ще один буритиме нову свердловину на півночі України. 

За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками створеної у 2009 році компанії ТОВ "Горизонти" є батько начальника Львівської ОВА Максима Козицького Зіновій Козицький та Карел Комарек. Компанія має дозвіл на видобування нафти та газу на площі Бунявській (з 2015 до 2035 року), а також на площах Гірській та Берегівській Львівської області.

Крім цього, у вересні 2021 року компанія отримала дозвіл на спорудження свердловини для видобутку газу у Меденицькій ОТГ, а у серпні того ж року Держслужба геології та надр видала їй дозвіл на промислову розробку родовищ на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівщини.

У жовні 2021 року компанія "Горизонти" купила право видобутку газу на Жуківській площі біля Полтави, а у грудні 2021 року їй дозволили спорудити дві свердловини на території Стрийського району.

Крім цього, ТОВ "Горизонти" у лютому цього року пробурила нову свердловину на Заході України, потужністю 600 тисяч м³ на добу.

Додамо, раніше Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.