Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Максим Козицький

Четвер, 21 жовтня 2021, 12:58

Няньо Козицького придбав за 90 мільйонів газове родовище біля Полтави

Максим Козицький

Держгеонадра продали фірмі батька голови Львівської ОДА Жуківську газову площу за 90 мільйонів гривень.

Державна служба геології та надр України продала у системі ProZorro спеціальний дозвіл на користування надрами – Жуківську площу, що знаходиться на території Полтавського району Полтавської області, за 9 кілометрів від обласного центру.

Аукціон відбувся 20 жовтня, його учасниками стали: ТзОВ "Нафтогазопромислова Геологія" (5 400 000 грн), ТзОВ "Регал Петролеум Корпорейшн (Юкрейн) Лімітед" (33 000 477 грн), ТзОВ "Газ-МДС" (90 000 000 грн) та ТзОВ "Горизонти" (90 001 000 грн). Переможцем обрали ТзОВ "Горизонти", її пропозиція у 17 разів перевищує початкову ціну лоту у 5 305 850 грн. 

 

Жуківська площа займає 55,72 кв.км, на її території розташовані села Петрівка, Яцинова Слобідка, Кованьківка, Тернівщина та інші. У межах ділянки проходить автошлях Суми-Полтава.

Дозвіл на дослідно-промислову розробку площі, з подальшим видобуванням нафти, газу дається на 20 років. Вартість геологічної інформації – 2,17 млн грн (з ПДВ). Вартість пакету аукціонної документації – 72,55 тис грн (з ПДВ).

 

 

ТзОВ "Горизонти" створили у 2009 році. Має дозвіл на видобування нафти і газу на площі Бунявській з 2015 до 2035 року, а також на площах Гірській та Берегівській Львівської області на видобуток природного газу. В 2020 році задекларувало активи – 540, 036 млн грн, виторг – 180,104 млн, зобов'язання – 257,794 млн. грн. За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками фірми є батько голови Львівської ОДА Макима Козицького – Зіновій Козицький та Карел Комарек.

Нагадаємо, у вересні компанія ТОВ "Горизонти" отримала дозвіл на спорудження свердловини для видобутку газу у Меденицькій тергромаді.

Також у серпні Державна служба геології та надр видала ТОВ "Горизонти" спеціальний дозвід на користування надрами на видобування нафти і газу (промислову розробку родовищ) з метою видобування вуглеводнів на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівської області.

Також БК "Горизонти" перемогла в одному з лотів тендера АТ "Укргазвидобування" на роботи з ремонту нафтогазових свердловин обсягом 120 операцій вартістю понад 200 млн грн.

Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Додамо, батько голови Львівської ОДА Зіновій Козицький опинився на 40 позиції у рейтингу топ-100 найбагатших українців. Статки Козицького оцінили у 297 млн дол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.