Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віталій Антонов

П'ятниця, 10 вересня 2021, 16:17

Альпініст Антонов обскакав няня Козицького та друзів Садового в рейтингу статків

Віталій Антонов

Найбагатшим серед львів'ян є власник концерну "Галнафтогаз", який володіє мережею заправок ОККО, Віталій Антонов.

Про це повідомляє журнал Фокус, який підготував список найбагатших людей України 2021 року.

Трійку найбагатших людей України очолив бізнесмен Рінат Ахметов (10,64 млрд дол), який є зокрема власником компанії "Систем кепітал менеджмент" та президентом футбольного клубу Шахтар. На другому місці – власник групи "Смарт Холдинг" Вадим Новинський (2,54 млрд дол). На третьому – власник групи "Інтертайп" Віктор Пінчук (2,53 млрд дол).

Зазначимо, до переліку найбагатших українців потрапило четверо львівських бізнесменів. Найбагатшим серед львів'ян є власник концерну "Галнафтогаз" Віталій Антонов. Він опинився на 16 місці рейтингу з капіталом 600 млн дол. 

Зазначимо, Віталій Антонов є мажоритарним акціонером ПАТ "Концерн Галнафтогаз", яке володіє мережею автозаправних комплексів "ОККО". 

OKKO Group – всеукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗК "ОККО" ("Концерн" Галнафтогаз"). До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів в сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг.

У 2022 році холдинг ОККО Group розпочне будівництво цілорічного курорту в смт. Славське, яке планували розпочати у 2021 році, а про будівництво цього курорту стало відомо ще у 2019 році, тоді OKKO Group зареєстрували у смт. Славське.

У холдинг також входить житлово-будівельна компанія "Ваш дім". У жовтні 2019 року у міськраді погодили будівництво цією компанією багатоповерхового житлового кварталу на вул. Пасічній, 133 на площі майже 12 га. 

Другим найбагатшим львів'янином, за версією журналу Фокус, є батько голови Львівської ОДА Зіновій Козицький, який на 40 позиції у рейтингу топ-100 найбагатших українців. Статки Козицького оцінили у 297 млн дол.

Зіновій Козицький є власником групи компаній "Західнадрасервіс". Нагадаємо, Варіанти писали про бізнес родини Козицьких у статтях "Злотокрила повітруля Козицьких" та "Фата-моргана Козицьких".

Третім серед львів'ян та 48 у списку найбагатших людей в Україні є Володимир Зубик − його капітал становить 272 млн дол. 

Володимир Зубик − власник будівельної компанії "Інтеграл-буд" та колишній народний депутат від Партії регіонів.

На 91 позиції у топ-100 найбагатших українців є член ради директорів львівської IT компанії Тарас Кіцмей, капітал якого становить 160 млн дол.

Зазначимо, у червні компанія "Девелопмент інжиніринг сервіс", яка входить в групу компанії SoftServe, придбала Львівську виправну колонію №48 за майже 400 мільйонів гривень. На місці колонії заплановано створити комплекс будівель громадського призначення із закладами громадського обслуговування, офісними, освітніми та іншими будівлями, рекреаційними зонами, місцями для відпочинку населення.

Нагадаємо, частину Парку культури на два дні закрили для відвідувачів через корпоративний захід компанії SoftServe.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.