Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газове родовище

wikimapia.org

Понеділок, 13 вересня 2021, 10:10

Компанія Козицького спорудить свердловину для видобутку газу у Меденицькій тергромаді

газове родовище

ТОВ "Горизонти" планує спорудити розвідувальну свердловину глибиною 1500 м з метою виявлення покладів газу на території Меденицької селищної ради.

Про це йдеться у повідомленні про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля.

У п'ятницю, 10 вересня, департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА оприлюднив повідомлення про планову діяльність ТОВ "Горизонти", яка підлягає процедурі оцінки впливу на довкілля щодо "Спорудження розвідувальної свердловини 20-Гірська з метою виявлення покладів газу".

Згідно з документом, передбачається будівництво свердловини № 20-Гірська Гірської площі глибиною 1500 м з метою виявлення покладів газу в адміністративних межах Меденицької селищної ради Дрогобицького району. Буріння здійснюватимуть за допомогою бурового верстата з дизельним приводом.

Розвідувальну свердловину переведуть в експлуатаційну у разі припливу вуглеводнів розвідувальна свердловина буде переведена в експлуатаційну. На період спорудження свердловини передбачається укладання угоди на займання земельної ділянки, а за умови припливу вуглеводнів передбачено прокладання газопроводу шлейфу, відновлення або прокладання нових під’їзних доріг. Роботи по підключенню свердловини розраховані на термін до трьох місяців.

Буріння свердловини на території Меденицької селищної ради має наповнити місцеві бюджети шляхом часткового зарахування рентної плати за користування надрами, зокрема 2% рентної плати за користування надрами надходить до районних бюджетів, 3% до бюджетів ОТГ та 2% до обласних бюджетів за місцем видобування корисних копалин. Також прогнозується забезпечення енергоресурсами та створення робочих місць.

Зазначимо, ТОВ "Горизонти" створено у 2009 році. Має дозвіл на видобування нафти і газу на площі Бунявській з 2015 до 2035 року, а також на площах Гірській та Берегівській Львівської області на видобуток природного газу. В 2020 році задекларувало активи – 540, 036 млн грн, виторг – 180,104 млн, зобов'язання – 257,794 млн. грн. За даними аналітичної системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками є Зіновій Козицький та Карел Комарек.

Нагадаємо, у серпні Державна служба геології та надр видала ТОВ "Горизонти" спеціальний дозвід на користування надрами на видобування нафти і газу (промислову розробку родовищ) з метою видобування вуглеводнів на території Стрийського та Дрогобицького районів Львівської області.

Також БК "Горизонти" перемогла в одному з лотів тендера АТ "Укргазвидобування" на роботи з ремонту нафтогазових свердловин обсягом 120 операцій вартістю понад 200 млн грн.

Варіанти писали про нафто-газовий бізнес родини Козицьких у статті "Фата-моргана Козицьких" та про енергетичний бізнес Козицьких у статті "Злотокрила повітруля Козицьких". 

Додамо, батько голови Львівської ОДА Зіновій Козицький опинився на 40 позиції у рейтингу топ-100 найбагатших українців. Статки Козицького оцінили у 297 млн дол.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.