Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Денис Шмигаль

Середа, 22 квітня 2020, 10:10

Кабмін планує продовжити карантин в Україні до 11 травня – Шмигаль

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль зазначив, що в Україні очікуєть ще два піки коронавірусу.  

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю "РБК-Україна"

За його словами, Кабінет міністрів може продовжити карантин в Україні до 11 травня, але і в наступні два роки може бути встановлено обмеження через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19.

"За розрахунками Національної академії наук України, які було отримано нещодавно, очікуються ще два піки захворюваності: один орієнтовно – це кінець квітня і, орієнтовно, – між 3 і 8 травня... Тому на засіданні Кабміну, ґрунтуючись на цих розрахунках, ми продовжимо карантин, як мінімум до 11 травня" – заявив Денис Шмигаль.

Водночас планують вже пом'якшити умови обов'язкової обсервації. Можливо, будуть ще дві-три сфери, в яких розглянуть пом'якшення карантинних заходів.

За словами прем'єра, поки 11 травня розглядається як "бажана межа, після якої ми очікуємо отримувати позитивні дані і жити в більш м'якому режимі, але не факт, що так і буде".

У Кабміні хочуть, щоб із 12 травня відбулися певні пом'якшення, щоб почати думати про розвиток економіки і шукати баланс між жорстким карантином і роботою економічних секторів.

Однак Шмгаль згоден із ВООЗ, що наступні 2 роки світ буде жити в умовах боротьби з коронавірусом, тому "не повинно бути ілюзій, що в травні закінчився карантин – і ми всі вийшли і все забули".

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 6 592 випадки зараження коронавірусом та 174 смерті.

Станом на сьогодні, 22 квітня, кількість підтверджених випадків Covid-19 на Львівщині за останню добу зросла на 18 – до 274.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.