Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

Середа, 22 квітня 2020, 11:04

В Україні майже тисячу лікарень не отримають достатнього фінансування

медичний заклад у Львові

НСЗУ сповістив 984 лікарні про дефіцит фінансування у цьому році.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив сьогодні під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, під час аудиту медичних закладів, проведеного Національною службою здоров'я України, близько тисячі лікарень сповістили про дефіцит фінансування.

Зокрема, цьогоріч вони отримують на 10-50% менше коштів, ніж у 2019 році.

"В зв'язку зі стартом другого етапу реформи системи охорони здоров'я, всі наші лікарні перейшли на іншу систему фінансування. Тепер ці медичні заклади фінансуються через Національну службу здоров'я України за договорами за конкретні медичні послуги. Під час аудиту, проведеного НСЗУ, було укладено більше ніж 1600 договорів з медичними закладами по всій Україні, 984 лікарні – мають дефіцит", – наголосив Максим Степанов.

За його словами, у зоні особливого ризику знаходиться протитуберкульозна служба, психіатричні лікарні, екстрена медична допомога та спеціалізовані медичні напрями.

Відтак, у  міністерстві прогнозують скорочення бригад швидкої медичної допомоги, звільнення медичних працівників, а також збільшення часу очікування на приїзд швидкої.

Нагадаємо, з квітня на Львівщині розпочався новий етап впровадження медреформи: якщо людина немає декларації і електронного направлення, вона може розраховувати лише на екстрену медичну допомогу.

Також з 1 квітня цього року Кабінет Міністрів України запроваджує систему електронних лікарняних листів.

Додамо, 30 січня 2018 року в Україні вступила в дію нова медична реформа. Згідно із новим законом, медична допомога більше не прив’язана до місця прописки, а кожен українець може вибрати терапевта, педіатра або сімейного лікаря у будь-якому медичному закладі безкоштовно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.