Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 28 квітня 2020, 14:15

Львівські депутати не підтримали піар Садового зі звільненням чиновників

Андрій Садовий

Депутати Львівської міськради не підтримали рішення Андрія Садового звільнити 180 працівників мерії і назвали маніпуляцією цю ідею.

Сьогодні, 28 квітня, під час сесії Львівської міської ради депутати не підтримали рішення оптимізувати чисельність працівників міської ради і зменшити її на 180 людей. "За" проголосували лише 5 депутатів.

Згідно з ухвалою з 1 серпня 2020 року загальна чисельність апарату ради та її виконавчих органів повинна становити 1629 осіб, тобто зменшити кількість працівників на 180 осіб. Однак, під час обговорення питання депутати звинуватили міського голову Львова Андрія Садового у проведені маніпуляцій.

"Я досліджував це питання, я вважаю, що це чергова маніпуляція, тому що Андрій Іванович знов хоче комусь сподобатися, що він сьогодні дбає про бюджет міста Львова. Насправді це чергова маніпуляція і брехня. Нещодавно ми з благими намірами щодо наповнення бюджету Львова збільшили штатні одиниці щодо інструкторів, які мали б ходити містом і виписувати штрафи. Коли ми затвердили інспекторів, Андрій Іванович із штатних одиниць забирає 20 інспекторів на управління транспорту, а з управління транспорту 2-3 людей забирає на адміністрацію міського голови" – заявив депутат Львівської міськради Сергій Івах. 

Також депутати обурилися через відстність міського голови на пленарному засіданні, тому що не отримали відповіді на свої запитання і не зрозуміли кого саме звільнятимуть. Депутати запропонували, щоб Андрій Садовий вийшов на онлайн-зв'язок, однак не отримали бажаного результату.

"Я дуже боюся, що у нас знову виникне така ситуація, коли ми звільнемо не керівні склади та начальників, а ми їх не звільнемо, тому що я знаю які є нормативи, коли управління складається не менше ніж з 12 людей. Якщо є 12 людей і одна вакансія, ми цю вакансію не можемо скоротити. Тобто структура залишиться, то хто буде звільнений?" – пояснила депутат Львівської міськради Ольга Посипанко.

Депутат Львівської міськради Роман Іванців запропонував перенести розгляд цього питання на наступну сесію міськради, але депутати не підтримали таку пропозицію, "за" проголосували лише 22 особи. Натомість за прийняття такої ухвали  проголосували 5 - "за", 13 - "проти", 11 - "утрималися" та 26 - "не голосували".

Нагадаємо, Андрій Садовий самоізолювався на декілька днів через підвищену температуру та не прийшов на сьогоднішню сесію міськради.

Зазначимо, 27 квітня Андрій Садовий заявив, що планує ліквідувати більше 180 посад у Львівській міській раді та звільнити чиновників, це рішення зумовлене скороченням надходжень до міського бюджету.

ще наприкінці березня Андрій Садовий заявляв, що планує на час карантину зменшити зарплати чиновникам мерії, які працюють дистанційно, а також ліквідувати деякі посади.

Однак у березні своїм розпорядженням Андрій Садовий збільшив чисельність працівників Львівської міськради до 1810 осіб, а у лютому міськрада оголосила конкурс на посаду заступника міського голови та омбудсмена з прав людей з інвалідністю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.