Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівводоканал

Середа, 29 квітня 2020, 17:05

Львівводоканал звинувачує обленерго у проривах труб на магістральному водогоні

Львівводоканал

Через знеструмлення насосних станцій ЛМКП Львівводоканал зазнає збитків.

Про це повідомила прес-служба львівської міської ради.

Як поінформували у ЛМКП "Львівводоканал", у квітні почастішали випадки раптових відключень від енергопостачання насосних станцій. Зокрема 14 та 16 квітня були знеструмлені водопровідна насосна станція "Винники", а також каналізаційні насосні станції "Винники-2" та "Лапаївка".
 
У результаті зупинки насосних агрегатів трапилися гідроудари, що спричинили прориви труби на магістральному водогоні "Винники-Довга", та, відповідно, витоки води за адресами: с. Чишки, вул. Шептицьких, м. Винники, вул. Галицька, 113 та вул. Забава, 57.

У ЛМКП "Львівводоканал" зазначають, що аварійно відновлювальні роботи на магістральних мережах діаметру 800−1000 мм спричиняють зупинку водопостачання споживачів міста Винники та Личаківського району міста Львова, і водночас призводять до великих втрат води і матеріальних витрат у сотні тисяч гривень.

"Ми розпочали претензійну роботу по зазначених випадках, і закликаємо енергопостачальну компанію до співпраці для попередження таких відключень у майбутньому. Адже у час карантину наші споживачі є вкрай вразливими до кожного випадку перерви у водопостачанні, що безсумнівно відображається на рівні оплати за спожиті послуги" – зауважив директор підприємства Дмитро Ванькович.

Нагадаємо, завтра мешканцям сотні вулиць у Залізничному районі Львова призупинять водопостачання.

Додамо, вчора на сесії міськради депутати не підтримали надання місцевої гарантії на отримання кредиту від ЄБРР для Львівелектротрансу, Львівводоканалу і Львівавтодору.

"Львівводоканал" увійшов у трійку підприємств України із скидів забруднених стічних вод.

Раніше Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.