Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

Четвер, 7 травня 2020, 12:44

У Польщі перенесли вибори президента

Польща

Президентські вибори у травні скасували, а нові планують провести в заочній формі.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Сейм Польщі скасував президентські вибори в країні, які мали відбутися 10 травня, через коронавірус.

Зокрема, як пояснив лідер правлячої партії "Закон і справедливість" Ярослав Качиньський і його партнер по коаліції, лідер політичного об'єднання "Угода", нові вибори вирішено провести в заочній формі – поштою.

"Спікер Сейму оголосить про нові президентських виборах в перший можливий термін", – йдеться в заяві.

Зазначимо, раніше нижня палата польського парламенту прийняла запропонований партією "Право і справедливість" закон про заочне голосування на виборах президента. 5 травня верхня палата відхилила цей закон. Однак Сейм може подолати вето сенату більшістю голосів.

Нагадаємо, у квітні у Львові створили виборчу комісію для проведення виборів Президента Польщі. Також раніше у Польщі не підтримали ідею проведення заочного голосування на президентських виборах.

Додамо, 24 травня 2015 року, у другому турі президентських виборів в Польщі переміг кандидат від опозиційної партії "Право і справедливість" Анджей Дуда.

Нещодавно Варіанти порозмовляли з директором європейської філії Інституту глобальної та регіональної аналітики Ярославом Котом про вибори президента Польщі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.