Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

посівні площі на Львівщині

П'ятниця, 15 травня 2020, 11:20

Львівщина втратила частину посівних площ через засуху

посівні площі на Львівщині

Львівська область втратила 20 га посівних площ озимих культур через брак опадів.

Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. 

У березні-квітні цього року через брак дощів в Україні розвинулася весняна повітряна засуха, що призвела до втрати значних посівних площ озимих культур.

Зокрема, у Львівській області було втратчено 20 га посівних площ із 254,4 тисяч га. Натомість, найбільше постраждала Одеська область, де втрачено 148 тисяч га, що становить 15% всіх площ озимих культур області (1 млн 17 тис га). 

Загалом, за оцінками міністерства, втрати посівних площ культур (гороху, озимої пшениці, жита, ріпаку, ячменю) загалом по країні оцінюються на рівні 234 тисяч га, що становить 2,6% усіх площ озимих культур (10 млн 237 тисяч га).

Найбільше від посухи було втрачено озимого ріпаку – 103 тисяч га, пшениці – 74 тисяч га, ячменю – 53 тисяч га та гороху – 1,3 тисяч га. 

Зазначимо, у РНБО заявили, що існує ймовірність виникнення дефіциту води в Україні, що може призвести до обмеження водопостачання.

Нагадаємо, ще у березні цього року Держводагентство наголошувало, що може обмежити використання води через теплу зиму.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.