Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску Шегині-Медика

dpsu.gov.ua

Понеділок, 18 травня 2020, 13:24

Через пішохідний пункт пропуску Шегині за вихідні з Польщі в Україну потрапили майже 3 тисячі осіб

пункт пропуску Шегині-Медика

Більшість громадян, які прибувають в Україну, користуються мобільним застосунком "Дій вдома".

Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

З 16 травня через пішохідний пункт пропуску "Шегині" в напрямку України перетнули майже 3 тис осіб. Тільки за минулу добу кількість українців, які прийшли з Польщі, склала понад 1,8 тис. осіб.

Це єдиний пункт пропуску на українсько-польській ділянці кордону, де обладнаний піший перехід. У ньому на сьогоднішній день здійснюється пропуск громадян лише в пішому порядку, оскільки суміжною стороною роботу автомобільного напрямку не було відновлено.

Наразі на кордоні з Польщею функціонують чотири пункти пропуску "Ягодин", "Краківець", "Рава-Руська" та "Шегині". 

"Більшість громадян, які прибувають в Україну, користуються мобільним застосунком "Дій вдома". У разі ж якщо особа, яка прибула з-за кордону не бажає, або не має можливості встановити додаток "Дій вдома", прикордонники інформують про це представників санітарно-карантинних підрозділів та Нацполіції для доставки її до місця обов’язкової обсервації" – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що на вхід в Україну діють обмеження відносно іноземців та осіб без громадянства (окрім визначених категорій).

Додаткових обмежень, пов’язаних з карантином, для громадян щодо виходу з території України немає. Однак варто врахувати, що суміжною стороною введені додаткові заходи на вхід до Республіки Польща. Там громадяни теж зобов’язані проходити двотижневий карантин.

Нагадаємо, 16 травня пішохідний пункт пропуску Шегині відновив роботу на кордоні з Польщею.

Додамо, 4 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 травня, проте скасував декілька заборон.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.