Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ТРЦ у Львові

Понеділок, 18 травня 2020, 14:55

Майже 90% підприємців Львова вказали про погіршення стану бізнесу у період карантину

ТРЦ у Львові

88% констатували, що стан їхнього бізнесу погіршився, зокрема на 88% знизилися доходи. 

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Команда КУ Інститут міста здійснила оперативний зріз, задля виявлення умов діяльності бізнес-середовища у Львові у період карантину. Опитування проводилось спільно з Центром підтримки підприємництва у період 24 квітня – 5 травня 2020 року. Опитано 161 представників бізнесу Львова.

Метод збору інформації: самозаповнення онлайн-анкети. Результати опитування є нерепрезентативними, але демонструють тенденції у середовищі бізнесу Львова в умовах пандемії COVID-19.

Зокрема:

– 88% вказали про погіршення стану бізнесу;

– 63% підприємців можуть перевести працівників на дистанційну роботу;

– 49% вказали, що зможуть протриматися до середини травня без серйозних збитків.

"На жаль, 88% констатували, що стан їхнього бізнесу погіршився, зокрема на 88% знизилися доходи. Але є частка бізнесу у якої доходи навпаки зросли протягом карантину. Переважно це стосується тих, хто надає свої послуги онлайн, — таких серед опитаних 25%. Водночас спостерігаємо, що 63% опитаних сказали, що можуть повністю або частково перевести своїх працівників на дистанційну роботу. Підкреслюю, що йдеться не про відпустку за власний рахунок чи тимчасове припинення роботи, а саме про організацію роботи з дому" – розповів керівник КУ Інститут міста Олександр Кобзарев.

Нагадаємл, Варіанти вже спілкувалися про особливості діяльності під час карантину з власниками львівських туристичних компаній та львівськими готельєрами, а також дізнавались, що відбувається нині з ринком львівської нерухомості.

Також директори львівських видавництв розповіли Варіантам про те, як вони працюють під час карантину та скільки заробляють на онлайн-торгівлі.

Зазначимо, за період карантину на Львівщині зареєстрували майже 15 тисяч безробітних. Львівщина увійшла в трійку лідерів з найбільшою кількістю безробітніх за період карантину.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.