Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вул. Друкарська, 6а

google.com.ua

П'ятниця, 22 травня 2020, 13:40

Пам'ятку архітектури на вулиці Друкарській переобладнають під магазин сувенірів

вул. Друкарська, 6а

Виконком Львівської міської ради дозволив облаштувати у будинку-пам’ятці архітектури на вул. Друкарській, 6а магазин сувенірів.

Сьогодні, 22 травня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на реставрацію Халіною Агнесою з переплануванням та
пристосуванням нежитлової квартири № 1 на вул. Друкарській, 6-А у Львові під магазин сувенірів з відновленням дверного прорізу на місці існуючого віконного отвору зі сторони вул. Лесі Українки.

Квартира, яку перетворять на магазин сувенірів, розміщена на першому поверсі 4-поверхового будинку, який знаходиться у межах історичного ареалу міста на території зони ЮНЕСКО і є пам’яткою архітектури національного значення, колишній тильний будинок кам'яниці Ходзенковичів, що датується XVII-XIX ст. 

Як йдеться у матеріалах виконкому, забудовники мають врахувати вимоги збереження традиційного історичного середовища міста, а також на вікна зі сторони вул. Лесі Українки облаштувати двері.

Нагадаємо, у березні цього року Львівська міськрада замовила за 1,09 млн грн реставрацію фасаду пам'ятки архітектури на вул. Вірменській, 21 (вул. Друкарська, 6).

Також у 2018 році міськрада дозволила збудувати заклад громадського харчування та апартаменти на вул. Вірменській, 32 ТзОВ "Крипа", засновником якого є Ольга Любицька.

У вересні 2019 року у будинку-пам’ятці архітектури на вул. Вірменській, 25 дозволили облаштувати магазин сувенірів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.