Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наталія Тимчій

Понеділок, 25 травня 2020, 15:45

Рішення влади Львова загрожують екологічній безпеці львів'ян – Наталія Тимчій

Наталія Тимчій

Громадська активістка Наталія Тимчій вважає, що вирубка дерев у Шевченківському гаю може зашкодити екології міста.

Громадська активістка, захисниця інтересів мешканців Львова Наталія Тимчій вважає, що рішення Львівської міськради про вирубку понад півсотні дерев у скансені Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького може зашкодити екології міста.

"На території Шевченківського гаю ще не так давно ми бачили густо залісену територію. Згідна, будівництво адміністративної і освітньої будівлі потрібні. Однак з незрозумілих причин воно ведеться не на відкритих  і не заліснених територіях, а спричинило вирубку більше півсотні здорових дерев. І це я розцінюю як злочин, спровокований некомпетентністю чиновників Ратуши", – заявила активістка.

Наталія Тимчій наголосила, що Львів останні роки потерпає від надлишкового викиду в повітря шкідливих речовин. Тому потрібно зберегти кожне дерево.



"Кожне дерево мало би бути на вагу золота, а влада повинна вже давно розробити програму збільшення площ зелених насаджень, щоб всі ми дихали киснем, а не чадним газами. Замість того маємо прикру ситуацію, коли з ініціативи останньої нищаться зелені легені нашого міста", – пояснила Тимчій.

Наталія Тимчій звернулась до правоохоронних органів з проханням розслідувати, хто з чиновників допустив таку недбалість і поставив під загрозу екологію міста.

Нагадаємо, цього тижня громадськість розмістила в соціальних мережах інформацію про вирубку дерев у Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького в Львові.

У 2018  році міськрада Львова погодилася забудувати Шевченківський гай
Тут планувалось звести інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус. У 2017 рік у Львівській міськраді затвердили стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачала зведення нових об'єктів на території музею.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.