Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Лариса Середяк

Вівторок, 26 травня 2020, 15:55

На Львівщині більше 26 тисяч учасників ЗНО-2020 складатимуть тести в масках та респіраторах

Лариса Середяк

Для участі в цьогорічному ЗНО у області зареєструвалися 26 тисяч осіб, які складатимуть тести вмасках та з дотриманням соціальної дистанції.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомила директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Про це передає кореспондент Варіантів.

Наразі для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні у Львівській області зареєструвалися 26 тисяч 239 осіб. Вони складатимуть тести з дотриманням санітарних заходів – в масках та із збереженням соціальної дистанції.

"Цього року, окрім документів та ручок, у пункт тестування із собою необхідно взяти маску. Допускаються саморобні маски, про це мають подбати батьки. Діти писатимуть тестування із деяких предметів упродовж трьох годин, тому важливо, аби такі маски були зручними. Ми забезпечимо певну частину масок, на випадок, якщо хтось забуде", – наголосила Лариса Середяк.

В процесі складання ЗНО аудиторії провітрюватимуть, будуть відчинені вікна, окрім часу складання аудіювання з іноземної мови або ж за поганих погодніх умов. Для того, щоб учні могли успішно добратись до пункту проходження ЗНО, в області планують задіяти 326 школяриків, котрі здійснять 1677 рейсів з учнями.

Загалом на території області діятиме 117 пунктів тестування.

Лариса Середяк додала, що Міністерство освіти та науки України розширило перелік категорій осіб, які можуть зареєструватися під час додаткового періоду реєстрації для участі в додатковій сесії, а саме людей, які перебували в АТО, на непідконтрольних територіях тих, хто перебуває у системі пенітенціарної служби.

Окрім того, згідно з цим наказом, під час додаткового періоду можуть зареєструватися особи, які проживають на території, на якій встановлено карантин, режим надзвичайної ситуації або надзвичайного стану і не зареєструвалися для проходження зовнішнього незалежного оцінювання під час основного періоду реєстрації.

Нагадаємо, Володимир Зеленський обговорив питання щодо проведення ЗНО в 2020 році: у приміщенні під час проведення тестування зможуть одночасно перебувати не більше 10 осіб.

Раніше в Україні оголосили дату основної сесії ЗНО-2020, яка пройде з 25 червня по 17 липня, а 25 травня розпочалася реєстрація для участі у додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме до 9 червня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.