Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ліси Львівщини

Вівторок, 2 червня 2020, 15:00

13 нардепів з Львівщини не голосували за інвентаризацію лісів в Україні

ліси Львівщини

Верховна Рада прийняла закон про інвентаризацію лісів в Україні.

Сьогодні, 2 червня, Верховна Рада прийняла законопроект №2379 про внесення змін до Лісового кодексу України щодо проведення національної інвентаризації лісів. "За" проголосували 322 народних депутати.

Законопроект передбачає проведення національної інвентаризації лісів, яка здійснюється за рахунок коштів державного бюджету або за рахунок інших джерел, незаборонених законодавством. Порядок проведення національної інвентаризації лісів затверджує Кабінет міністрів.

Національна інвентаризація лісів в Україні дасть змогу забезпечити органи державної влади й суспільства в отриманні статистично обґрунтованої інформації про кількісні та якісні показники стану і динаміки лісів, їх ресурсного потенціалу для потреб державного управління, стратегічного планування ведення лісового господарства, державного лісового кадастру, моніторингу довкілля, міжнародної звітності про ліси. 

"В Україні державний облік лісів було проведено в 1996-му і 2011 рр. Нині актуальної інформації про ліси України немає. При цьому процедура ведення державного лісового кадастру та обліку лісів на основі узагальнення даних лісовпорядкування не дає змоги отримати статистично достовірні оцінки показників", – йдеться в пояснювальній записці закону.

Також зазначається, що відомості, отримані за результатами інвентаризації, мають невідкладно вносити до Державного земельного кадастру, а обсяг бюджетних коштів, необхідний для проведення національної інвентаризації лісів, визначено в розмірі близько 9 млн грн щорічно.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Орест Саламаха (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Ростислав Тістик (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу),  Андрій Герус (Слуга народу), Юрій Камельчук (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє), Роман Лозинський (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Галина Васильченко (Голос), Наталія Піпа (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Павло Бакунець (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Євген Петруняк (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Святослав Вакарчук (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Олена Кондратюк (позафракційна), Андрій Кіт (Довіра).

Утрималися: Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність).

Зазначимо, цей закон Верховна Рада прийняла в першому читанні ще у лютому цього року. Також у лютому Верховна Рада посилила штрафи за пожежі в лісах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.