Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

амбулаторія

npu.gov.ua

П'ятниця, 5 червня 2020, 12:29

На Львівщині викрили схему розкрадання держкоштів під час будівництва амбулаторій

амбулаторія

До привласнення держкоштів, виділених на будівництва амбулаторій, були залучені чиновники міністерства та Львівської ОДА.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції України.

Вчора, 4 червня, правооронці провели обшуки та викрили схему привласнення державних коштів, виділених на будівництва амбулаторій на Львівщині, а також території ще п'яти областей.

У поліції наголосили, що до цієї афери були залучені посадовці одного з міністерств, обласних адміністрацій та комерційних структур.

"У ході моніторингу публічних закупівель із будівництва амбулаторій у сільській місцевості переможцями тендерів ставили одні й ті самі комерційні структури. За результатами конкурсних торгів між обласними адміністраціями та товариствами було укладено договори на загальну суму понад 382 мільйони гривень. Відповідно до угод будівельні роботи мали проводитися на території Запорізької, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської та Черкаської областей. Для проведення цих робіт держава виділила місцевим бюджетам кошти у вигляді субвенцій" – йдеться у повідомленні.

Як встановили правоохоронці, до офіційних документів щодо кількості залучених спеціалістів, якості будівельних матеріалів носилися недостовірні дані, всі роботи виконувалися мешканцями сіл, а при будівельних роботах використовувалися неякісні й значно дешевші матеріали.

"Працівники міністерства заздалегідь розробили проекти будівництва амбулаторій у значно більшій кількості, які в подальшому були надані обласним адміністраціям. Така кількість проектів не відповідала реальним потребам регіонів, в яких планувалося проводити їхнє будівництво.

На підставі офіційних документів про виконання будівельних робіт на рахунки "своїх" комерційних структур перераховувались кошти. Різницю між вартістю фактично виконаних робіт та зазначених в офіційних документах розподіляли між всіма учасника злочинної "схеми" – зазначили у поліції.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, наприкінці квітня цього року керівника управління Львівської ОДА спіймали на махінаціях із будівництвом амбулаторій

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.