Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Максим Козицький

Четвер, 11 червня 2020, 11:50

Козицький пояснив Бужанському історію дивізії Галичина

Максим Козицький

Максим Козицький оприлюднив відеозвернення на запит Максима Бужанського про дивізію "Галичина".

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Максим Козицький оприлюднив відповідь народному депутату Верховної Ради 9 скликання від партії "Слуга народу" та блогеру Максиму Бужанському на його запит, який від відправив 28 травня до Львівської ОДА про відзначення 77 річниці річниці створення Першої української дивізії "Галичина" Української національної армії.

"Тиждень тому народний депутат України пан Бужанський надіслав мені депутатське звернення з критикою публікації на офіційній веб-сторінці Львівської обласної адміністрації. Мовляв, новина про відзначення 77-ої річниці від дня створення Першої української дивізії "Галичина" УНА є прикладом підміни історичних фактів та легалізацією нацизму. Окрім того, народний обранець попросив надати йому інформацію щодо імені особи, яка опублікувала цю новину та запитав, чи буде ця особа публічно засуджена за ці дії" – заявив Максим Козицький.
 
Відтак, Козицький надіслав Бужанському відповідь на його депутатське звернення й записав відеокоментар.  

"Із тексту вашого депутатського звернення незрозуміло, задля яких цілей і для вирішення яких питань, що пов’язані з депутатською діяльністю Бужанського Максима Аркадійовича спрямоване зазначене звернення народного депутата. Я, як голова Львівської ОДА, хочу наголосити, що є неприпустимим використання народним депутатом свого депутатського мандату всупереч загальновизнаним нормам моралі, правам і свободам людини і громадянина, законним інтересам суспільства і держави, а також в особистих цілях. Принагідно інформую, що народні обранці належать до законодавчої гілки влади, а обласні адміністрації, яку я очолюю, до системи органів виконавчої влади, тому, місцеві адміністрації підзвітні президенту та Кібінету міністрів України", – пояснив Максим Козицький.

Також він зазначив, що мотивацією українських вояків при вступі до першої української дивізії "Галичина" УНА була не "колаборація, а недопущення комунізму та більшовизму на західноукраїнські землі та боротьба за незалежну, соборну українську державу".

Нагадаємо, ще вдітку минулого року Максим Бужанський написав звернення до міністра оборони України, в якому закликав останнього офіційно прокоментувати офіційну присутність військовослужбовців ЗСУ на похороні 14 дивізії Ваффен СС "Галичина".

А у травні цього року суд Києва засудив висновки Володимира В'ятровича щодо символіки дивізії СС "Галичина" у 2017 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.