Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закон про банки

П'ятниця, 12 червня 2020, 11:55

Львівські нардепи оскаржили антиколомойський закон у Конституційному суді

закон про банки

64 народних депутатів підписалися під поданням до Конституційного Суду щодо перевірки на відповідність Конституції закону про банки.

Про це повідомляє прес-служба Конституційного Суду України.

Вчора, 11 червня, до Конституційного Суду надійшло подання 64 народних депутатів щодо відповідності Конституції України закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності", його окремих положень, а також положень інших законодавчих актів в редакції цього закону". Це "антиколомойський закон", необхідний для співпраці з МВФ.

Згідно із текстом подання, його ініціаторами стали народні депутати, серед них – львівські: Михайло Цимбалюк (ВО "Батьківщина"), Олена Кондратюк (позафракційна), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Тарас Батенко (За майбутнє).

Зазначимо, цей законопроект Верхрвна Рада затвердила 13 травня, ним передбачається, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі. При цьому визнання незаконним рішення про виведення банку з ринку не може бути підставою для його скасування.

А 21 травня президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Нагадаємо, Верховна Рада  ухвалила цей проект в першому читанні в кінці березня цього року, однак до нього для другого читання подали рекордні понад 16,5 тисячі правок. Для того, щоб закон не був заблокований в ВРУ місяцями, був розроблений новий законопроект, у якому нардепи передбачили спеціальну процедуру розгляду для даного проекту.

Додамо, 18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд задовільнив позов Ігоря Коломойського і визнав незаконною націоналізацію "Приватбанку". Рішення про націоналізацію "Приватбанку" уряд прийняв 18 грудня 2016 року: держава отримала 100% капіталу банку, а Міністерство фінансів та Національний банк оцінили потребу капіталу "Приватбанку" в 148 млрд гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.