Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Центр зайнятості

П'ятниця, 12 червня 2020, 12:27

За час карантину на Львівщині у два з половиною рази зросла кількість безробітних

Центр зайнятості

З 12 березня до 31 травня у області визнали безробітними 15,6 тисяч мешканців.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Під час карантину, тобто з 12 березня до 31 травня у Львівській області визнали безробітними 15,6 тисяч осіб, що 2,3 рази більше, ніж за йці місяці у 2019 році.

Як пояснив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, заяви про надання статусу безробітного та призначення виплати матеріального забезпечення мешканці області подають у скриньки, що розміщені біля входу до кожного центру зайнятості, надсилають їх на e-mail центру або використовують портал державних послуг "Дія", де можна зареєструватися в онлайн-режимі.

У період карантину центр зайнятості працевлаштував роботою 3,2 тисяч осіб, у тому числі 1,7 тисяч безробітних. Найбільше – на підприємства переробної промисловості (31%), у заклади сфери торгівлі (25%) та сільськогосподарські фірми (16%).

Станом на 1 червня, послугами спеціалістів служби зайнятості користувалося 27,1 тисяч безробітних, що у 2,1 рази більше, ніж торік. Із них 23,5 тисяч отримували допомогу з безробіття. На одне вільне робоче місце в області претендували 7 безробітних, натомість станом на чекрвень 2019 року – 2.

Наразі в області бракує працівників промислової галузі: швачок, операторів автоматичних і напівавтоматичних ліній, верстатів та установок, монтерів кабельного виробництва, електромонтерів тощо. 

Нагадаємо, станом на 16 квітня у Львівській обласній службі зайнятості роботу шукали 18,5 тисяч безробітних. А наприкінці березня уряд спростив отримання допомоги з безробіття.

Зазначимо, раніше Варіанти дізналися, що Львівський центр зайнятості під час карантину приймає документи, але не призначає держдопомогу із безробіття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.