Львівська Опера може втратити близько 23 мільйони гривень через Сovid-19

Понеділок, 15 червня 2020, 12:20

Недоотримані доходи театру станом на 1 серпня можуть становитиь близько 23 млн грн.

Про це повідомляє Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами генерального директора – художнього керівника Львівського оперного театру Василя Вовкуна, заборгованість Опери, в тому числі за комунальні послуги та пожежну охорону, становлять 6,2 млн грн, а недоотримані доходи театру, станом на 1 серпня, становитимуть близько 23 млн грн.

"Цифри, на жаль, неоптимістичні, але для вирішення цього питання дирекція театру ініціювала онлайн-конференцію директорів національних театрів України з т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Світланою Фоменко, на якій міністерство звернулось до уряду з ініціативою щодо виділення фінансування із Стабілізаційного фонду для покриття заборгованостей усіх театрів України" – наголосив Василь Вовкун.

Він пояснив, що, попри обмежувальні заходи в період карантину, робота в театрі не зупинилась, однак, дирекція театру прийняла рішення про перенесення відпустки колективу театру з 16 червня по 18 липня. Також, для компенсації вимушених недовиплат, кожен член колективу отримає матеріальну допомогу.

Нагадаємо, обласна комісія ТЕБ і НС продовжила до 19 червня карантин через складну ситуацію із коронавірусом. Також, станом на 11 червня, Львівська область не відповідала критеріям для початку нового етапу пом'якшення карантинних заходів.

Мітки: Василь Вовкун, відео, коронавірус, Львівська опера, Львівський Національний Академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької, новини львова