Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЗНО-2020

Середа, 17 червня 2020, 14:42

Зеленський виступив з ініціативою скасувати обов'язковість проведення екзаменів в Україні

ЗНО-2020

Володимир Зеленський вніс до ВРУ законопроект про скасування обов'язкової державної підсумкової атестації у цьому році.

Сьогодні, 17 червня, президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року", згідно із яким пропонується скасувати державну підсумкову атестацію в цьому році.

Як йдеться у проекті закону, учні, які завершують повну загальну середню освіту в 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації у зв'язку з карантином через коронавірус.

"Здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, мають право пройти державну підсумкову атестацію, у тому числі у формі зовнішнього незалежного оцінювання, за власним бажанням", – йдеться у документі.

Учні мають право вибрати, як будуть їх оцінювати – за результатати ЗНО, державної підсумкової атестації чи шляхом річного оцінювання.

Також на час карантину дату початку або закінчення навчального року може визначати Кабінет міністрів.

Зазначимо, з 25 червня в Україні має стартувати зовнішнє незалежне оцінювання. У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що мають остаточно визначити, чи відбудеться ЗНО-2020 до 20 червня.

Натомість Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО, що не відбулось у пунктах тестування у звʼязку з карантином. За участь у пробному ЗНО кожен учасник сплатив в середньому 145 гривень за кожен навчальний предмет.

Нагадаємо, раніше в Україні оголосили дату основної сесії ЗНО-2020, яка пройде з 25 червня по 17 липня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.