Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Добош

Середа, 17 червня 2020, 15:46

Юститут Добош скаржиться на політичний тиск та стеження невідомих автівок

Юрій Добош

Юрій Добош заявив про політичний тиск та спроби звільнити його з посади.

За словами Добоша, на нього здійснюється тиск через блокування корупційних схем у державній виконавчій службі, зокрема, процесу утилізації кофіскованих на митниці  товарів, які збуваються учасниками схем, а кошти не повертаються в бюджет.

Добош заявив, що одразу після блокування одної зі схем до Львова навідалась комісія внутрішньої безпеки з перевіркою, проте, за словами Добоша, перевіряли лише його. Зокрема, Олександр Марченко, заступник управління внутрішньої безпеки, погрожував кримінальною відповідальністю Добошу за перевищення службових обов'язків.

Також Добош заявив про проходження поліграфа, яке було інсценуванням та засобом тиску на керівника юстиції, через некомфортні умови проведення та невідомі результати проходження поліграфу.

Дисциплінарна комісія, так само, зі слів Добоша, є заангажованою, адже голова комісії є дотичний до державної виконавчої служби, а дисциплінарного проступку, за яким відкрили дисциплінарне провадження, Добошу так і не озвучили.

"Така позиція є явно упереджена, і свідчить про ангажованість. Прикро, коли дисциплінарна комісія може стати інструментом у політичних іграх моїх опонентів", – резюмував Добош.

Також Добош заявив, що за будівлею Західного Міжрегіонального управління юстиції стежать авто, номери яких не зазначені у базі головного сервісного центру МВС.

Зазначимо, ще 15 червня Юрій Добош заявив про спроби звільнити його з посади через неналежне виконання обов'язків і перевищення повноважень.

Додамо, наприкінці 2019 року Юрія Добоша визнали переможцем конкурсу на посаду начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України. Він у 2013 році закінчив ЛНУ імені Івана Франка за спеціальністю "Правознавство". Працював з 2012 року стажером в Arzinger, з 2014 року помічником юриста у Wragge Lawrence Craham & Co (Англія), а з 2014 року – юрист АО "ЮФ "Василь Кісіль і Партнери".

Добош з вересня 2019 року був штатним радником Маркіяна Мальського. Також він був помічником депутата Львівського обласної ради 6-го скликання Пилипа Пилипенка (ВО "Свобода").

У 2018 році Добош жив без доходів, але придбав нову Audi A5 за 1 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.