Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Буськ

Четвер, 18 червня 2020, 15:21

Комунальне підприємство Буська забруднює Західний Буг

Буськ

Буське ПВКГ понаднормово скидає забруднюючі речовини у річку Західний Буг.

Про це повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області.

Екоінспектори провели позапланову перевірку Буського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства та виявили, що з очисних споруд міста відбувається скид забруднюючих речовин у річку Західний Буг.

"Буським ПВКГ здійснюється наднормативний скид забруднюючих речовин, які встановлені у дозволі на спеціальне водокористування у річку Західний Буг, що призводить до її забруднення" – йдеться у повідомленні.

У пробах води, які відібрали екологи, виявили перевищення забруднюючих речовин: мінералізація, завислі речовини, амоній, нітрати, нітрити, біологічне споживання кисню та залізо загальне.

Зазначимо, Буське підприємство водопровідно-каналізаційного господарства здійснює забір, очищення та постачання води, а також відведення й очищення стічних вод. Керівником підприємства є Володимир Бучко.

Нагадаємо, через незадовільну роботу очисних споруд Львова у 2016 році якість води в басейні річки Західний Буг значно погіршилася.

Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.