Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фонтан "Кульбаба"

Понеділок, 22 червня 2020, 14:39

Облаштування сухого фонтану на місці Кульбаби обійдеться у 4,5 мільйонів гривень з бюджету Львова

фонтан "Кульбаба"

Роботи із облаштування сухого фонтану на площі Галицькій планують виконати за 4 місяці, а вартість становить 4,5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Минулого місяця стартували ремонтні роботи з реконструкції фонтану на пл. Галицькій. На місці колишнього фонтану "Кульбаба" тут облаштують новий сухий фонтан, піднятий на 40 см вгору, а виявлені археологічні знахідки – мури давнього храму, ознакують в мощенні, та встановлять мініатюрний макет храму з інформацією про нього.

Триватимуть роботи – приблизно 4 місяці, а вартість становить 4,5 млн грн.

"Ще одне рішення, яке прийняли – обов’язково встановити маленький макет храму, щоб можна було побачити як він виглядав. А також встановити інформаційні таблички на трасуванні, щоб можна було зрозуміти, що там відтворено" – наголосила начальниця управління охорони історичного середовища міськради Лілія Онищенко.

Нагадаємо, у червні археологи знайшли мури давнього костелу Воздвиження Чесного Хреста на площі Галицькій, коли підрядна організація ПП "Патронат" розпочала реконструкцію фонтану "Кульбаба" під сухий фонтан з відкритим доступом до води. Тоді громадськості вдалося відстояти можливість подальшого використання "квіточки" фонтану після його реконструкції.

Тоді у Львівській міськраді запропонували законсервувати древні мури храму на площі Галицькій та не відновлювати фонтан Кульбаба.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.