Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівське сміття

П'ятниця, 26 червня 2020, 11:18

У Львові встановили тариф на компостування сміття

львівське сміття

Виконком встановив вартість компостування однієї тонни органічних відходів.

Сьогодні, 26 червня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про встановлення тарифу на надання послуг перероблення роздільно зібраних харчових та садових відходів для суб’єктів господарської діяльності.

Зокрема, міськрада дозволила ЛКР "Зелене місто" встановити тариф для підприємств на перероблення харчових відходів у 644,00 грн за одну тонну сміття.

Крім цього у різних локаціях міста встановлять коричневі контейнери для харчових відходів.

Зазначимо, у серпні 2019 року на вул. Пластовій, 13 облаштували станцію з компостування органічних відходів. Для створення цієї станції компостування міськрада отримала 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро гранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста – 6,75 мільйона євро.

У рамках цього проекту спеціальні контейнери для роздільного збору органіки встановили біля будинків, що на вул. Тичини, 15, вул. Лінкольна, 29, вул. Княгині Ольги, 122а, вул. Стрийська, 111 В та вул. Підстригача, 3.

Додамо, 2 листопада 2018 року понад 80 мешканців Знесіння невдоволенні тим, що пресувальну станцію перенесуть у їхній район, в знак протесту заблокували пішохідний перехід на вул. Богданівській біля кільця очисних споруд.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.