Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

компостування сміття

Середа, 7 серпня 2019, 15:40

Наприкінці серпня у Львові відкриють станцію з компостування органічних відходів

компостування сміття

Пункт запрацює в другій половині серпня та зможе забезпечити переробку 30 000 тонн органіки на рік.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

ЛКП "Зелене місто" відкриє станцію з компостування органічних відходів біля майбутнього львівського сміттєпереробного заводу, на вул. Пластовій, 13 до кінця цього місяця.

За словами директора ЛКП "Зелене місто" Вадима Ноздрі, найближчим часом у місті почнуть встановлювати спеціальні контейнери для збору "мокрих" відходів: у них збиратимуть харчові та зелені відходи. Із них робитимуть компост, який можна буде використовувати як добриво. 

Станція зможе переробляти до 30 000 тонн органічного сміття на рік у Львові й для збору харчових та садових відходів у місті встановлять спеціальні контейнерні майданчики.

"Робота станції компостування стане початком сортування відходів у Львові, а мешканці міста матимуть перехідний період, щоб навчитися та звикнути до нової системи вивезення сміття, адже через два роки на вулицях стоятиме вже значно більше контейнерів, призначених для тих чи інших відходів" – заявив Вадим Ноздря.

Наразі перевізник АВЕ Львів додатково встановить 226 контейнерів для збору органічних відходів на 226 контейнерних майданчиках, ТзОВ "ДВ Вейтс-груп" – 72 контейнери на 72 майданчиках, ЛКП "ТФ «Львівспецкомунтранс" – 40 контейнерів на 40 майданчиках.

Нагадаємо, для створення станції компостування органічних відходів Львівська міськрада отримала 25 мільйонів євро кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, 10 мільйонів євро гранту – безповоротної фінансової допомоги від екологічних фондів. Внесок міста – 6,75 мільйона євро.

У зв'язку з цим обладнання для пресу відходів з Рясного також перевезуть на вул. Пластову. Додамо, 2 листопада 2018 року понад 80 мешканців Знесіння невдоволенні тим, що пресувальну станцію перенесуть у їхній район, в знак протесту заблокували пішохідний перехід на вул. Богданівській біля кільця очисних споруд. 

Зазначимо, у вересні минулогот року львівські депутати не підтримали петицію про заборону будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13 та пошуки для цього нової земельної ділянки. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з будівництвом сміттєпереробної станції.

Також, у 2019 році у Львові встановлять контейнерні майданчики для збору харчових та садових відходів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.