Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Вівторок, 7 липня 2020, 10:55

На Львівщині частково послабили карантинні обмеження

коронавірус

У Львівській області з 7 липня дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

Вчора, 6 липня, Львівська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення частково послабити карантинні обмеження в області.

Згідно із рішенням комісії, з 7 липня дозволено роботу готелів, закладів громадського харчування, закладів фізичної культури й спорту, спортивних залів та фітнес-центрів за умови дотримання протиепідемічних заходів та відповідних рекомендацій головного державного санітарного лікаря України.

Також дозволили проведення релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра.

Водночас обласна комісія доручила до наступного засідання комісії перевірити готовність дошкільних навчальних закладів до роботи в умовах карантину. 

"Якщо захворюваність буде далі йти на спад, то садочки всіх форм власності можуть бути відкритими в межах наступного етапу послаблення карантинних обмежень", – йдеться у повідомленні.

Голова Львівської ОДА Максим Козицький  також заявив про ретельний контроль за станом справ та у разі необхідності розглядатимуть питання про посилення карантину епідемічної ситуації в області.

"Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 10,92%, при нормі менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить – 28,03%, при нормі менш як 10%. Львівщина потроху виходить із пікового періоду масових захворювань, тому при дотриманні обережності та усіх рекомендацій можемо частково дозволити роботу деяких сфер бізнесу", – зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

 

Нагадаємо, Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров'я рекомендує послабити карантин. 

За добу кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла на 144 – до 6445.

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.