Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП Лев

Вівторок, 7 липня 2020, 11:22

У Львові не буде європейського притулку для тварин

ЛКП Лев

У Львові відтермінували будівництво притулку для тварин, аби відкоригувати проєктну документацію.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

ЛКП "Лев" планує відкоригувати проєктну документацію будівництва притулку для тварин, і натомість облаштувати муніципальний центр для тварин, що надаватиме широкий спектр послуг та з часом викупить вартість вкладень.

"Утримання притулку європейського типу на 600 тварин коштуватиме місту 50 мільйонів гривень на рік та стане значним фінансовим навантаженням для бюджету. А відтак доцільніше було б облаштувати муніципальний центр для тварин, що надаватиме широкий спектр послуг", – йдеться у повідомленні.

Відтак, ЛКП має намір збудувати муніципальний центр, в якому надаватимуть платні послуги перетримки тварин,  грумінг-салон, тренувально-вигульний майданчик тощо, і коштом надання послуг забезпечити тривалу перетримку. 

"Ми хочемо будувати так, щоб знати як діяти далі, передбачити, щоб все було раціонально, правильно і, головне, щоб цей притулок був не лише центром, де можна привести та здати тварину, як це відбувається у Брюховичах, а щоб це реально була структура, яка могла б забезпечити великий спектр послуг", – зазначив в.о. директора ЛКП "Лев" Андрій Пінчук. 

Згідно зі змінами, які планують внести в проєктну документацію, першочергово у місті мають збудувати: центр кремації тварин, сучасну ветеринарну клініку з грумінг-салоном та перетримкою тварин, тренувально-вигульний майданчик для собак із виставковим полем, центр адопції та продовженої перетримки безпритульних тварин з ЛКП «Лев».

Нагадаємо, з грудня 2018 року ЛКП "Лев" користується обладнанням для спалювання тварин, зокрема піч-крематор з додатковою камерою догорання, яку придбали за 996 000 грн з бюджету Львова. У травні цього року комісія фінансів та планування бюджету Львівської міськради погодила виділення з міського бюджету 800 тис. грн на облаштування двох вигульних майданчиків для тварин та 1 млн грн на будівництво муніципального центру кремації тварин.

Додамо, також у травні цьогоріч Андрій Садовий призначив в.о. директора ЛКП "Лев" замість Оксани Кошак Андрія Пінчука.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.