Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

сміттєпереробний завод

Четвер, 9 липня 2020, 11:31

Суд зупинив будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій

сміттєпереробний завод

Восьмий апеляційний адміністративний суд направив справу про будівництво сміттєзаводу на вул. Пластовій у Львові для продовження розгляду до суду першої інстанції.

Про це повідомив адвокат Андрій Петришин в коментарі Варта1.

Вчора, 8 липня, мешканці мікрорайонів Знесіння та Кривчиці, які активно протестують проти зведення сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій,13 у Львові, виграли справу проти міської ради. 

"Нам вдалося перемогти, скасовано рішення першої інстанції, залишено в силі заходи забезпечення позову, які унеможливлюють подальші планування й будівництво сміттєпереробного заводу", – зазначив адвокат Андрій Петришин.

На думку адвоката, за прийняття таких незаконних рішень має понестись особиста відповідальність. Незаконність рішення судді Гавдика підтверджена сьогоднішньою постановою апеляційного суду.

"Ініціативою моїх довірителів є те, щоби було подано скаргу на його незаконні дії до Вищої ради правосуддя, дисциплінарної комісії, щоб це було повчальним уроком для суддів, які приймають незаконні рішення, що суперечать конституційним приписам та інтересам кожного громадянина", – повідомив  Андрій Петришин.

На слова адвоката громади львів'ян, директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелени Пайонкевич, відповіла, що усі містобудівні умови та обмеження на будівництво запланованого заводу на вул. Пластовій, 13 видані виконавчим комітетом абсолютно законно, з дотриманням усіх вимог, а отже оскаржувати їх немає жодних підстав. 

"Вимоги позивача про проведення експертизи на відповідність ДБН та інші вимоги станом на сьогодні на цьому етапі є безпідставними. Сьогоднішнє рішення не визначало законні вони чи не законні. Воно визначало, у якому порядку мала слухатись позовна заява позивача, тобто громадських активістів", – зазначила Пайонкевич.

Продовження слухання у справі відбудеться у серпні, активістами буде розвинута інша стратегія та викликатимуть свідками у справі міського голову Андрія Садового, а також усіх членів виконкому.

Нагадаємо, будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій міська рада погодила у листопаді 2019 року, проте, вже у січні, Львівський суд призупинив дозвіл виконкому на будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій, а квітні цього року суд таки дозволив будувати сміттєпереробний завод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.