Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

маршрутка

Четвер, 9 липня 2020, 12:00

У Львові відновили пільгове перевезення у маршрутках

маршрутка

У Львові відновили пільгове перевезення пасажирів громадського транспорту для усіх категорій, що передбачені містом і на загальнодержавному рівні.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 8 липня, міська комісія з питань ТЕБ і НС внесла зміни в рішення щодо перевезення у транспорті мешканців пільгових категорій та відновила перевезення пільговиків.

Як зазначив мер міста Андрій Садовий, задля безпеки усіх пасажирів, пільговиків, які не працюють, просять користуватись транспортом між 11.00 та 16.00 год. Режим спецперевезень, запроваджений у зв’язку із карантинними обмеженнями, зберігається. Відтак, у транспорті можуть бути лише пасажири у масках та лише сидячі місця.

"4 місяці тому ми у Львові ввели режим спецперевезень у транспорті і ми скасували усі пільги для усіх категорій. Я переконаний, що це рішення врятувало життя великої кількості людей. Бо у транспорті дуже легко заразитись. Але життя триває. Ми повинні поступово відновлювати життя у місті. Тому ми прийняли дуже важливе рішення — з четверга, 9 липня, ми даємо можливість пільговикам користуватись транспортом у Львові. Я маю до усіх пільговиків одне прохання: будь ласка, користуйтесь своїм правом з 11 год до 16 год. Чому? На сьогодні у транспорті - автобусах, трамваях, тролейбусах — можуть бути тільки сидячі місця. Нам важливо, щоб зранку люди могли доїхати на роботу і ввечері вернутись додому. Я прошу усіх пам`ятати, що маска у 18 разів більше забезпечить вас від можливості інфікуватись", – додав мер Львова.

Нагадаємо, в Україні карантин запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

Додамо, за добу кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла на 119 – до 6681.

6 липня  Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров'я рекомендує послабити карантин, проте вже вчора  Львівська область знову увійшла в перелік областей, яким не рекомендують послаблювати карантин, а зі 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.