Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дошкільний заклад

Понеділок, 13 липня 2020, 14:27

Львівські садочки готові до виходу з карантину

дошкільний заклад

Дитячі садочки Львова готові відновити свою роботу з дотриманням протиепідеміологічних заходів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Протягом минулого тижня у Львові перевіряли заклади дошкільної освіти на готовність до роботи з дотриманням протиепідеміологічних заходів.За цей час перевірено 102 садки та 9 освітніх закладів з дошкільним відділенням. Якщо комісія з питань ТЕБ і НС надасть дозвіл на відкриття садочків, то всі ці заклади зможуть безпечно приймати дітей, адже у всіх закладах не було виявлено порушень.

Внаслідок перевірок було простежено, що у всіх садочках є оголошення про заборону входу сторонніх осіб, біля входів є розмітка, яка сповіщає про дотримання дистанції. На входах облаштовані місця для обробки рук та взуття (спеціальні килимки для ніг). Медичні сестри та вихователі завели журнали вимірювання температур та обліку перебування дітей та працівників. В усіх групах відсутні килими з високим ворсом та м’які іграшки, дитячі меблі розташовані в такий спосіб, щоб забезпечити необхідну дистанцію. Усі інші іграшки — продезінфіковані. Усі дезінфікуючі засоби знаходяться у відповідних шафах. У кожному медичному блоці є ізолятор, що облаштований усіма необхідними засобами та меблями. Помічники вихователів, працівники кухні та медичні працівники забезпечені спецодягом для роботи.

 

Нагадаємо, у Львові в аеропорту встановлять лабораторії для проведення ПЛР-тестів.

Нагадаємо, Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров’я рекомендує послабити карантин.

Додамо, що станом на ранок сьогодні кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла на 104 – до 7107

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.