Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус на Львівщині

Понеділок, 13 липня 2020, 10:10

МОЗ знову дозволило послабити карантин на Львівщині

коронавірус на Львівщині

Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров’я рекомендує послабити карантин.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Львівська область відповідає усім трьом показникам, що дозволяє послабити карантин. Йдеться зокрема про завантаженість лікарень (40,3%), охоплення тестуванням (112,92), а також інцидентність (8,11%).

"Ці критерії показують контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні" –йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 липня  Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров'я рекомендує послабити карантин, проте вже 8 липня Львівська область знову увійшла в перелік областей, яким не рекомендують послаблювати карантин, а зі 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів.

Додамо, що станом на ранок сьогодні кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла на 104 – до 7107

Також карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні. Додамо, уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

З 10 червня в Україні відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи, а з 2 липня дозволили працювати кінотеатрам.

З 24 червня у Львові дозволили роботу закладів громадського харчування, спортивних клубів та фітнес-клубів.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.