Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закон про мову

Четвер, 16 липня 2020, 13:16

Львів'яни протестували проти змін до закону про мову

закон про мову

У Львові біля пам'ятника Шевченка відбувся мітинг проти русифікаторського законопроєкту Максима Бужанського.

Про це повідомила кореспондентка Варіантів Львів.

Участь в акції взяли декілька сот представників політичних партій та громадських організацій Львова, у тому числі: Європейської солідарності, Голосу, УГП, Батьківщини, Варти, Національного корпусу.  

Мітингувальники тримали у руках плакати із написами "Ганьба!", "Мова буде жити", "Одна єдина мова України", "Макс Бужанський – пес радянський", "Руки геть від мови", також скандували гасла на підтримку української мови, співали патріотичні пісні та зачитували вірші українських класиків. Мітинг закінчився спільним виконанням державного гімну України.

Нагадаємо, що нардеп партії Слуги народуМаксим Бужанський запропонував скасувати частину Закону про мову, що передбачає з 1 вересня 2020 року перехід російськомовних шкіл на українську мову навчання.

16 липня 2019 року в  Україні набував чинності закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної", який Верховна Рада ухвалила 25 квітня. "За" проголосували 278 народних депутатів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.