Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Верещук

Фб Ірини Верещук

П'ятниця, 17 липня 2020, 12:30

Верещук зібралась переплюнути увесь фонтан кличкізмів на київських кручах

Ірина Верещук

Слугу народу на виборах міського голови Києва представлятиме нардепка Ірина Верещук.

Про це стало відомо вчора, 16 липня, на праймеріз партії Слуга народу.

Народна депутатка з Львівщини від партії Слуга народу Ірина Верещук стане кандидаткою на посаду міського голови Києва, за результатами праймеріз вона обігнала своїх однопартійців: Миколу Тищенка, Олександра Качура, Дмитра Гуріна й Олександра Дубінського.

Голосування проводили у три етапи: фракція голосувала, друге – це поточна соціологія кожного з кандидатів, і третє – бал президента України.

Верещук набрала на праймеріз три бали з трьох можливих: за неї проголосувала більшість депутатів фракції, вона виявилася найрейтинговішим кандидатом за даними соціології партії, і останній бал вона отримала від Зеленського.

"У нас було 5 кандидатів. Всі вони потужні, вони будуть допомагати одному обраному", – повідомив Володимир Зеленський.

Зазначимо, Ірина Верещук пройшла до Верховної Ради від партії Слуга народу під номером 29. У 2010-2015 роках вона була мерчинею Рава-Руської, а з вересня 2017 року – доцент кафедри політології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, викладає в Інституті екології економіки й права, а також очолює ГО "Міжнародний центр балтійсько-чорноморських досліджень та консенсусних практик. Центр політичного діалогу".

На початку липня з нардепкою стався конфуз: в етері програми "Свобода слова" народна депутатка з Львівщини від партії "Слуга народу" Ірина Верещук звинуватила Петра Порошенка у вітанні Володимира Путіна з днем Росії у 2014 році, коли той перебував на посаді президента, в розпал російсько-українського конфлікту.

Додамо, у 2019 році народна депутатка зібрала 130 000 грн і 15 000 доларів готівки, а у 2018 році нардепка отримала 1 338 187 грн доходу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.