Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

тимчій наталія

П'ятниця, 17 липня 2020, 12:02

ВО "Батьківщина" Львова виступила на захист української мови

тимчій наталія

ВО "Батьківщина" Львова провела у Львові акцію на захист української мови "Моя мова - моя Батьківщина". 

«Львів стоїть на захисті української мови, в нас знову її пробують забрати. Ми звернулись до народних депутатів з вимогою припинити дії з розколу і русифікації України, зняти законопроєкт №2362 з розгляду на нинішній сесії і не включати в порядок денний наступних сесій!», - зазначила учасниця акції, голова Львівського осередку ВО «Батьківщина» Наталія Тимчій. 

Перед тим, у четвер, активісти ВО "Батьківщина" зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку у Львові на мітинг «Захисти українську мову». 

Мітинг об’єднав демократичні сили Львівщини, серед яких представники політичних сил, громадських організацій, активісти та просто не байдужі громадяни. В руках вони тримали синьо-жовті прапори, плакати із написами «Захистимо українську мову», «Одна єдина мова України» та ін. Активісти також виготовили плакати хронології утисків української мови зі сторони держави, починаючи від 1924 до 2012 років. Під час акції звучали вірші українською мовою та лунали патріотичні пісні. 

 

 

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.