Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

gov.pl

Вівторок, 21 липня 2020, 11:05

Польська правляча партія хоче обмежити діяльність іноземних ЗМІ

Польща

У Польщі хочуть провести реформу, яка законодавчо обмежить діяльність іноземних засобів масової інформації в країні. 

Про це 19 липня повідомив голова партії "Право і справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, передає Reuters.

Польська правляча партія "Право і справедливість" (PiS) намагатиметься провести реформи, що обмежують діяльність іноземних ЗМІ. Лідер правлячої партії також заявив про необхідність посилити позиції польських медіа.

Критику іноземних інформаційних джерел відновили під час президентської кампанії, у ході якої Анджей Дуда неодноразово звинувачував закордонні ЗМІ в неправдивості. Качинський стверджує, що цю реформу хочуть повести незабаром.

"Нам вдасться зробити це значно швидше (ніж до 2023 році, коли заплановані вибори до Сейму), принаймні на законодавчому рівні, але успіх цього процесу пов'язаний з багатьма змінами, які ми маємо здійснити в нашій країні, а також міжнародними відносинами", – каже він.

Водночас у "Праві та справедливості" додали, що необхідність дотримання правил Європейського Союзу при прийнятті нових законів може завадити зменшенню впливу іноземних ЗМІ.

Нагадаємо, на минулому тижні, на виборах президента Польщі переміг чинний президент Анджей Дуда.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.