Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

ремонт дороги Мостиська – Краковець

Середа, 22 липня 2020, 18:27

Стартував ремонт автомобільної дороги Мостиська – Краковець

ремонт дороги Мостиська – Краковець

Сьогодні розпочали ремонтні роботи стратегічної дороги між пунктами пропуску Шегині та Краковець.

Про це передає кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 22 липня, у рамках проєкту "Доступне українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізації дорожньої інфраструктури" розпочали ремонт на автомобільній дорозі О141003 Мостиська – Краковець. Зазначена автомобільна дорога має важливе соціальне значення, адже з'єднує пункти пропуску на кордоні з Польщею "Шегині – Медика" та "Краківець – Корчова"

Вартість об'єкту складає 146,5 млн грн. Передбачене фінансування за грантові кошти Республіки Польщі – 2,1 млн євро та дофінансування з обласного бюджету.

Станом на сьогодні Служба автомобільних доріг у Львівській області уклала угоду із підрядною організацією "Автомагістраль – Південь" на виконання ремонтних робіт.

Як зазначила виконавча директорка Асоціації "Єврорегіон Карпати – Україна", ремонт цієї дороги це єдиний проєкт, де Україна фінансує 96% проєкту, а Польща – 4%.

"Це перший проєкт, який є стартом напрацювання подальших концепцій співробітництва в рамках розбудови дорожньої інфраструктури спільно з Польщею. Це означає, що від якості виконаних робіт, буде залежати чи зможемо ми надалі залучати кошти з Європейського союзу. Тепер все залежить від Львівської обласної адміністрації аби кошти на папері перетворились на кошти на рахунках підрядника, аби роботи виконати вчасно та якісно", – зазначила Галина Литвин.

Проєкт реалізується Службою автомобільних доріг у Львівській області у партнерстві з Асоціацією "Єврорегіон Карпати – Україна" і Підкарпатським управлінням воєводських доріг в Ряшеві за фінансової підтримки Європейського Союзу у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Нагадаємо, вчора голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький відзвітував за перше півріччя проєкту вдосконалення соціальної інфраструктури "Велике будівництво".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.