Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

фасад будинку у Львові

Середа, 29 липня 2020, 14:32

Львів'яни вимагають заборонити самовільне розмальовування фасадів історичних будівель міста

фасад будинку у Львові

Мешканці пропонують заборонити самовільну модифікацію фасадів перших поверхів історичних будівель Львова.

8 липня, на порталі е-петицій Остап Кравчук зареєстрував петицію з вимогою заборонити самовільну модифікацію фасадів перших поверхів будинків.

За словами автора петиції, на перших поверхах історичних будівель Львова часто відкривають заклади торгівлі, які не мають естетичного вигляду і не вписуються у "історичне середовище" міста.

"Це малювання частин фасадів в довільні кольори, обкладання історичних фасадів дешевою плиткою, домуровування великих сходів на вулицю. Таких випадків неймовірно багато у Львові, тому зрозуміло що на практиці це ніяк не регулюється" – йдеться у тексті петиції.

Саме тому автор пропонує: створити контроль за самовільними ремонтами комерційних поверхів, притягати до відповідольності порушників; визначити дозволені кольори та відтінки малювання фасадів на кожному будинку; визначити дозволені матеріали облицювання фасадів будинків; регулювати виступи цих фасадів та інші архітектурні норми.

Наразі петиції набрала 31 голос із 500 потрібних, а до кінця збору підписів залишилося ще 39 днів.

Нагадаємо, у січні  2019 року Львівська міськрада заборонила проводити утеплення фасадів у будинках, які є пам'ятками архітектури, а у травні минулого року на вул. Шолом-Алейхема, 18 власники салону краси зіпсували історичний фасад будинку яскавим кольором фарби.

Додамо, що електронні петиції у Львові були ввели з 22 лютого 2016 року. Якщо петиція набере необхідних 500 голосів на підтримку, то тоді міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.