Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

"Дія"

Четвер, 30 липня 2020, 14:34

Застосунок Дія поширили на пошту, ломбарди і страхові компанії

"Дія"

Нацбанк дозволив небанківським установам ідентифікувати клієнтів через цифрові документи із мобільного застосунку "Дія".

Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації України.

Національний банк затвердив постанову, згідно із якою він дозволив небанківським установам ідентифікувати клієнтів через цифрові документи із мобільного застосунку "Дія".

Зокрема, постанова стосується страхових компаній, кредитних спілок, ломбардів, платіжних організацій, операторів поштового зв’язку, інших установ, що надають послуги з переказу коштів та здійснення валютних операцій тощо.

"Українці згодом зможуть отримувати послуги у цих установах без паперових документів, а лише зі смартфоном. Працівники таких установ будуть верифікувати клієнтів за допомогою цифрової ID-картки чи закордонного біометричного паспорту громадянина через мобільний застосунок "Дія" – йдеться у повідомленні.

Також, уможливлюється верифікація клієнтів за допомогою отримання установою даних Системи BankID та накладення особою КЕП на копію свого ідентифікаційного документа.

"Верифікувати ФОП та представників ТОВ можна за допомогою інтегрованої системи електронної ідентифікації (ІСЕІ), через яку надається доступ до інформації про цих осіб в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Мінцифри вже працює над розробкою програмного забезпечення, що дозволить компаніям підтверджувати достовірність цифрових документів в "Дія" – пояснили у міністерстві.

Нагадаємо, з лютого цього року в Україні почав працювати мобільний додаток "Дія". Також у грудні 2019 року уряд повідомляв, що запровадить електронні студентські, якими можна буде користуватись через мобільний додаток. 

Крім цього, з квітня паспорти у смартфоні офіційно стали цифровими аналогами паперових документів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.