Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа у Львові

П'ятниця, 7 серпня 2020, 13:09

Міносвіти доручило Садовому забезпечити львівські школи масками і антисептиками

школа у Львові

Міністерство освіти і науки не буде забезпечувати школи засобами індивідуального захисту, це завдання поклали на місцеву владу.

Про це повідомила заступниця міністра освіти і науки Любомира Мандзій під час ефіру, організованного EdCamp Ukraine.

З 1 вересня стартує навчання у закладах освіти, однак Міністерство освіти і науки не буде забезпечувати школи засобами індивідуального захисту, антисептиками і дезінфекторами.

Натомість, за словами Любомири Мандзій, засновники шкіл, а найчастіше це є місцева влада, мають самостійно забезпечити школи для початку навчального року захисними масками, антисептиками для рук, дезінфекційними засобами для поверхонь.

Станом на сьогодні Міносвіти вже надіслало листи засновникам шкіл з дорученням забезпечити їх засобами індивідуального захисту. Наразі школам необхідно обрахувати потребу у антисептиках і звернутись до засновників закладу. 

"Якщо ми виходимо з рекомендацій головного державного санітарного лікаря вхід до школи можливий лише у масці або респіраторі, працівникам необхідно вимірювати температуру, для учнів проведення температурного скринінгу не є обов'язковим, але для всіх учнів буде обов'язковим моніторинг стану здоров’я", – наголосила Любомира Мандзій.

Крім цього, школам необхідно зменшити кількість осіб, які перебувають в закладі, тому буде обмежений доступ сторонніх осіб, окрім осіб, які супроводжують дітей з інвалідністю.

"Під час руху по школі всі учасники освітнього процесу мають перебувати у масках. Під час уроку маску можна буде не використовувати" – додала Мандзій.

Нагадаємо, навчальний рік 2019-2020 в українських школах завершився дистанційно через продовження карантину.

з серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на 100 тисяч громадян, відсотка виявлення хворих і динаміки захворюваності. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.