Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Середа, 22 липня 2020, 16:04

Карантин в Україні продовжили до кінця серпня

карантин у Львові

Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 серпня.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Сьогодні на своєму засіданні Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до 31 серпня 2020 року, однак змінюються підходи до показників захворюваності: рахуватимуть не за кількістю хворих, а за динамікою захворюваності, як це робиться в країнах Європейського Союзу.

"В залежності від епідемічної ситуації у регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях – районах, встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19. Рівень визначається автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних та затверджується Національною комісією ТЕБ та НС", – зазначив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

Базовим рівнем моніторингу є моніторинг на рівні області показників, які використовуються і наразі: завантаженість ліжок (не більше 50%), середня кількість тестувань (не менше 24 на 100 тисяч населення), коефіцієнт виявлення випадків інфікування (не більше 11%) і показник динаміки зростання випадків інфікування (не більше 10%).

Коли немає перевищень, область та всі її райони перебувають у зеленій зоні  де діють такі обмеження: в громадських будівлях маски або респіратор, проведення масових заходів – не більше 1 особи на 5 квадратних метрів, заповнюваність театрів і кінотеатрів – 50%, перевезення пасажирів тільки в рамках сидячих місць.

Якщо ж починають змінюватися індикатори 5 днів поспіль, то регіони переходять у жовту зону.

Нагадаємо, з 14 липня обласна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині: дозволила відкрити дитячі садочки, а також продовжила час роботи закладів громадського харчування до 23:00 год.

Також з 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів, а з 17 липня у Львові запрацювали садочки.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.