Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячі садочки у Львові

Середа, 15 липня 2020, 10:30

З 17 липня у Львові запрацюють садочки

дитячі садочки у Львові

Львівська міська комісія з питань ТЕБ і НС дозволила роботу дошкільних освітніх закладів та інклюзивно-ресурсних центрів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 14 липня, Львівська міська комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення про послаблення карантинних обмежень.

Відтак, з 17 липня дозволили роботу дошкільних навчальних закладів всіх типів та форм власності. Напередодні проводили опитування серед батьків, щоб розуміти, яка очікувана кількість дітей може відвідувати садочки, та завезти харчові продукти для дітей.

З 15 липня дозволили роботу інклюзивно-ресурсних центрів Львова для проведення корекційної та психологічної допомоги, необхідної для дітей. 

Очільниця міського управління освіти Зоряна Довганик повідомила, що відтепер батьки повинні проінформувати чи дитина мала контакт з хворими на коронавірус протягом 14 днів до відвідування садочка, а також одноразово вказати чи буде дитина відвідувати садок.

"Батьки повинні приводити до садочка абсолютно здорову дитину. Заборонено приймати дітей, які мають будь-які ознаки респіраторних захворювань – нежить, кашель тощо. Окрім того, батьки повинні інформувати, що дитина була в контакті з тими особами, які захворіли на COVID впродовж останніх 14 днів, тому що це важливо не лише для конкретної дитини, а й для всього колективу, в якому вона перебуватиме", – повідомила Зоряна Довганик.

Міська комісія з питань ТЕБ і НС і далі не дозволила відвідування місць громадського перебування і громадського транспорту без масок та посвідчення особи, проведення різних заходів в кількості більше ніж 10 осіб, проведення діяльності закладів громадського харчування з 23.00 до 7.00.

Нагадаємо, 11 липня  Львівщина ввійшла у перелік областей, яким Міністерство охорони здоров'я рекомендує послабити карантин. Вчора, 14 липня, обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині.

З 7 липня у Львівській області дозволено роботу закладів громадського харчування, готелів і фітнес-центрів.

Додамо, що за останню добу кількість випадків захворювання на коронавірус на Львівщині зросла на 171 – до 7425.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.