Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

карантин у Львові

Середа, 17 червня 2020, 15:12

Карантин в Україні продовжили до серпня

карантин у Львові

Уряд продовжив карантинні обмеження до 31 липня.

Сьогодні, 17 червня, на своєму засіданні Кабінет Мііністрів України продовжив дію карантину до 31 липня.

"Через зростання кількості хворих на коронавірусну хворобу, ми продовжуємо дію адаптивного карантину до 31 липня цього року. Також на сьогоднішньому засіданні ми розглянемо запропонований МОЗ оновлений підхід до адаптивного карантину, який передбачає можливість посилення карантину в певних окремих регіонах. Наголошу, якщо цього вимагатиме ситуація, тоді будуть посилюватися карантинні заходи" – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, також уряд приймає зміну графіків початку роботи в окремих сферах і галузях, щоб розвантажити громадський транспорт.

"Звертаюсь до міських голів – випустіть максимальну кількість громадського транспорту на маршрути. За необхідності – розробіть нові. Але люди не повинні стояти в чергах та їхати у переповнених задушливих маршрутках. Це ваша відповідальність, як керівників міст, і перевізників, які таке допускають" – додав Шмигаль.

Зазначимо, вчора стало відомо, що уряд планує посилити відповідальність за недотримання маскового режиму в приміщеннях та транспорті.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Також уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

А з 10 червня відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.