Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Денис Шмигаль

Вівторок, 16 червня 2020, 14:09

Шмигаль закликає не шморгати носом у приміщеннях та транспорті

Денис Шмигаль

Уряд планує посилити відповідальність за недотримання маскового режиму в приміщеннях та транспорті.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні на позачерговому засіданні державної комісії з питань ТЕБ і НС прем'єр-міністр Денис Шмигаль, уряд планує посилити адміністративну відповідальність за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті.

"Людям треба роз'яснювати ці питання. Щодо дотримання соціальної дистанції, щодо дотримання маскового режиму. Ми готові переглянути питання носіння масок на вулицях, але маски в приміщеннях ще довго будуть актуальними. Тому ми плануємо виносити на засідання уряду та у Верховну Раду питання посилення адміністративної відповідальності за недотримання маскового режиму в приміщеннях та громадському транспорті" – наголосив Денис Шмигаль.

Також він подав, що голови обласних державних адміністрацій мають достатньо повноважень, щоб в своїх регіонах забезпечити всі заходи для недопущення різкого зростання кількості хворих на Covid-19.

"Абсолютно достатньо тої влади, тих повноважень у кожного з вас, шановні голови ОДА, для того, щоб ми ситуацію тримали на контролі і адаптивний карантин приносив свої результати" – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зафіксували 32 476 випадків зараження коронавірусом та 912 смертей, а на Львівщині – 3072 випадки.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон. МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Також уряд прийняв рішення послабити карантинні заходи з 5 червня: дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти років – виходити на вулицю.

А з 10 червня відновили роботу готелів і дозволили проводити культурні заходи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.