Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

Понеділок, 3 серпня 2020, 10:17

Україну поділили на карантинні зони: Львів віднесли до помаранчевої зони

коронавірус

З 3 серпня у області мають обмежити діяльність закладів харчування, спортзалів, фітнес-залів та масових заходів.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов на своїй сторінці у Фейсбуці.

З 3 серпня в Україні запрацювавала нова система рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19, яку затвердила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ще 31 липня.

Регіони України поділили на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на 100 тисяч громадян, відсотка виявлення хворих і динаміки захворюваності. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Зокрема, червоний рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусу встановили у Луцьку, місті Тернополі і в Чернівецькій області в Кіцманському районі. Це заборона роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, ТРЦ тощо.

Помаранчевий рівень встановлений у Волинській області у Луцькому та Любешівському районах, в Івано-Франківській – у місті Івано-Франківськ та Тисменицькому районі, у Львівській – у місті Львів, Миколаївському, Перемишлянському та Пустомитівському районах, у Тернопільській – у місті Бережани та Бучацькому районі. Тут мають припинити діяльність закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

У жовтій зоні до попередніх обмежень додадуться обмеження на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди літнього віку, а у зеленій зоні діятимуть правила, встановлені по всій країні – носіння маски у громадських місцях, соціальна дистанція, використання антисептика; проведення масових заходів з не більше як 1 особою на 5 кв. м.; заповненість кінотеатрів і театрів не більше, ніж на 50%; перевезення пасажирів у громадському транспорті лише на сидячих місцях.

Ці показники по областях будуть аналізувати щоп’ятниці, а нові зони на основі цих показників вводитимуться з понеділка.

Нагадаємо, з 14 липня обласна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення частково послабити карантинні заходи на Львівщині: дозволила відкрити дитячі садочки, а також продовжила час роботи закладів громадського харчування до 23:00 год.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. Раніше МОЗ опублікував етапи послаблення карантину в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.